Friday, August 5, 2011

21 Grams (2003)


Very heavy drama but really good story!

Aku x tahu nak tulis ape bila abis je tgk film ni. For me, best! Walaupun pada mula agak berat untuk memahami tapi bila lama2 baru la aku paham.

Memang aku salute director film ni. Wa advise mase korang tgk film ni korang kene focus betul2 kalo tidak korang akan lost. Plot cerita mmg terloncat2. Aku x tahu mcm mane director ni boleh membuat scene yang tidak bersambung pada plot2 yang berikutnya sehingga berjaya menjadi satu cerita yang menarik! Wa salute idea director ni. Memang patut film ni dapat 21 Award. \m/

Film yang mengisahkan 3 family yang berlainan situasi (identity yang berbeza dan tidak bersangkut paut langsung antara satu family ke family yang lain) Family A (Family Cristina Pecks) Family B (Paul Rivers) & Family C (Jack Jordan - aku igt Brad Pitt!)

Dalam film ni masalah yang dialami oleh mereka berjaya menemukan mereka secara segaja dan tidak segaja.

4/5

1 comment:

Dr. Ben said...

dah tak ingat dah cerita dia camana