Tuesday, July 26, 2011

The Prestige (2006)

Fuhhh! Another great film by Christopher Nolan (Batman Begin)

Cara sinematografi film ni macam Batman Begin mood. Cast pun antara actor yang wa minat Christian Bale, Hugh Jackman & Scarlett Johansson.

Movie yang mengisah dendam diantara 2 illusion (magicman) yang satu ketika dulu work as a team than terjadi satu insiden menyebabkan mereka bergaduh dan berlawan antara satu sama lain melalui trick illusion yang mereka ada. Both Jackman and Bale are magicians trying to outperform each other.

Menarik jugak trick illusion yang ada dlm citer ni. X semua yang kite tgk tu ada lah magic we need to focus, look closely & don't be fooled!

Aku suka final scene movie ni. Amazing!

Solid 5/5 from me.


1 comment:

Dr. Ben said...

yeap cerita ni best!