Monday, July 18, 2011

Beast Fest 2011 - short review

Seperti biasa gig di malaysia mesti x start on time..sampai kat venue dlm pukul 4 siap wa berjalan kat amcorp mall sblum dtg one cafe...tapi band tgh soundcheck lagi...tapi bilangan crowd yang ade mmg agak dukacita, kalo time mcm gini pun x ramai orang lagi...ade member siap tanye lagi "ade gig ke ari ni?"....mane agak silapnye tu...tapi mmg nak ikut gig ni sepatutnye last week but dsbbkan ade bersih terpaksa postpone ke tarikh ni...sblum ni ade penah terjadi mcm ni gig postponed kalo korang masih igt lg gig FTG, mmg x de org...nasib gig tu same lebih kurang gig hari ni...

wa sempat tgk Atomic Death,Flesh Disgorged,Unveiled and Bacteria.

Atomic death - Silent death intro and a few new song from split with Bloodstone. Not bad cume lagu dorang ni pjg skit crossover thrash metal. 4/5

Flesh Disgorged - Spirit & showmanship dorang wa salute. Walaupun crowd dlm sekitar 20 orang tapi dorang mmg totally superb! like butchers on stage! We bring gore not core! tight and brutal gore! 4.5/5

Unveiled - johor brutal grind, band lama. wa hanya dgr lagu band ni dlm compilation sengatan selatan je.Sound ok, drum tight. Cover song from deicide and dying fetus kot..4/5

Bacteria - First band before lahirnye silent death! Wa igt Stone SD ade sekali tapi hanya Man Namblast je yang original line-up the rest sessionist. Semua cover song, female gitarist. Byk kesilapan yang wa perasaan terutama kat drum. Cume sempat dgr cover troops of doom,evil dead,blasphemer lps tu wa balik dengan hampa sbb sale x jalan...hehehe 3/5

Overal gig : 2/5

2 comments:

Dr. Ben said...

gambar censored ke?

waxs said...

hahahha...my bad camera lupe nak bawak...